Qui sóc

Em dic Joan Sala i vaig néixer un 7 d'agost de 1980. Només un dia després IBM autoritzava la creació del seu IBM PC, una màquina que canviaria el món i a la que jo he dedicat bona part de la meva vida. Aquell any començava la revolució que convertiria en gegants a empreses com Microsoft i Intel. Mentrestant, jo creixia en un poble de Barcelona.

Biografia

De petit tenia sobretot tres aficions: dibuixar, cuinar i programar ordinadors. Així, mentre els professors intentaven guiar la meva carrera cap a la il·lustració i la família es preguntava si m'agradaria fer de cuiner, jo em dedicava a aprendre BASIC i a llegir tant com podia sobre tecnologia.

La meva primera màquina va ser un IBM PS/2 que els pares van comprar quan tenia 10 anys. Dos anys deprès em divertia programant, llegint els primers números de la revista PCManía i reparant els ordinadors dels meus amics a canvi d'alguna moneda, o dels virus informàtics que aconseguia recollir-ne per a col·leccionar-los en disquets de 3½. També va ser llavors quan vaig començar a jugar a escacs.

L'adolescència la vaig passar així entre disquets, llibres, peons i la nova onada de punk rock arribada dels Estats Units. Gaudint amb les classes de tecnologia de l'institut, avorrint-me amb les de llengua i treballant en feines tan diferents com les de bàrman, manobre, torner mecànic o àrbitre d'escacs —que em va ocupar més de vuit anys. En aquella època m'aficionava per la web, Visual Basic i la primera versió de Java.

No va ser fins l'estiu de 2003 que, sense voler, em vaig plantar com a treballador autònom. Començaven així vuit anys durant els quals, amb més o menys continuïtat, em dedicaria a dissenyar, traduir, provar i escriure software; aprendria els fonaments del disseny web i em matricularia al Grau d'Enginyeria Informàtica de la Univeristat Oberta de Catalunya. El gener de 2015 m'he graduat com a enginyer.


També et pot interessar